Архива ‘Дешавања’

Коментари су искључени на Промоција књиге „Минијатуре“

Промоција књиге „Минијатуре“


2023
10.25

У понедељак, 30. октобра, у 18 часова у нашој библиотеци биће одржана промоција књиге Александре Михајловић „Минијатуре“.

Роман Александре Михајловић „Минијатуре“, је сага о једној јувелирској породици и њеним везама са дворовима, манастирима и самостанима, о породичним тајнама, моћи једног прстена, злочинима и снази жена.

Овај роман спаја историју и фикцију.

„Минијатуристи и минијатуре о којима говорим су из 15. вијека. Сјединила сам их са Барбаром Франкопан, њеним двором на коме је постојала јувелирска радионица. Она је наша једина владарка која је то имала…“, каже ауторка.

Добродошли!

Коментари су искључени на Дан Библиотеке

Дан Библиотеке


2023
05.16

Јуче је, промоцијом књиге Милована Којића „Збирка родољубиве поезије публиковане у периодици од 1914. до 1918. године“, обележен Дан Народне библиотеке „Јанко Веселиновић“ у Богатићу. На свечаности су говорили директорка библиотеке Драгица Тешић, председник Удружења потомака ратника Србије 1912-1920. г. Пук краљевића Александра из Богатића, Драган Јосиповић, и приређивач збирке Милован Којић.

Коментари су искључени на Промоција књиге „Мачванка“

Промоција књиге „Мачванка“


2023
03.14

У четвртак, 23. марта у 19,00 часова у нашој библиотеци биће представљена књига „Мачванка“ Слободана Лалета Смиљанића.

Добродошли!

Коментари су искључени на Санација и опремање депоа 2

Санација и опремање депоа 2


2023
03.14

Народна библиотека „Јанко Веселиновић“ Богатић окончала је пројекат „Санација и опремање депоа библиотеке“ из марта 2023. године. Извештај о реализацији пројекта прослеђен је Министарству културе.

Важност овог пројекта огледа се у побољшању рада и функционисања библиотеке, бољих услова рада запослених, као и добијање савремено опремљеног депоа.

Коментари су искључени на Санација и опремање депоа

Санација и опремање депоа


2023
01.24

У децембру 2022. године, Министарство културе Републике Србије доделило је средства у износу од 600.000,00 динара, за санацију и опремање депоа Народне библиотеке „Јанко Веселиновић“ Богатић. Овај пројекат значајан је јер је саниран депо библиотеке који је био неуслован а самим тим угрожена је и безбедност публикација.

Радови су у току, а рок за њихов завршетак је 30. март 2023. године.