Архива ‘Дешавања’

10 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА


2021
05.10

Наша библиотека ће, у четвртак 13. маја, обележити  Дан библиотеке и десетогодишњицу самосталног рада установе.

Као и сваке године, на овај дан, свим заинтересованим грађанима наше општине биће омогућен бесплатан први упис.

Позивамо све заинтересоване грађане да тога дана, у 17,00 часова, својим присуством помогну да обележимо овај наш мали јубилеј.

Comments Off on Промоција књиге “СРБИЈА У ВЕЛИКОМ РАТУ”

Промоција књиге “СРБИЈА У ВЕЛИКОМ РАТУ”


2017
05.15

У четвртак, 18.05. 2017., у нашој библиотеци биће одржана промоција књиге

“Србија у великом рату”.

О књизи ће говорити професор књижевности Стеван Симић, технички уредник књиге Бранко Станић, Душан Симић и аутор Богдан Секеднек, професор историје и педагошки саветник.

На промоцији ће бити речи о двема историјским епохама: периоду Првог светског рата и Првог српског устанка. Аутор ће говорити о Подринцима који су се нашли у тим великим сукобима и повући одређене паралеле у њиховим (углавном изневереним) тежњама и жељама.

Добродошли!!

Comments Off on Конкурс на тему „Живот и дело Јанка Веселиновића“.

Конкурс на тему „Живот и дело Јанка Веселиновића“.


2017
04.12

Културно образовни центар Богатић и Народна библиотека „Јанко Веселиновић“ под покровитељством СО Богатић, расписују наградни литерарни конкурс на тему „Живот и дело Јанка Веселиновића“.

 

Правила конкурса „Живот и дело Јанка Веселиновића“:

 

  1. Право учешћа имају ученици основних школа на територији Општине Богатић.
  2. Литерарни радови морају бити читко написани или откуцани у три примерка.
  3. Радове, са следећим подацима: име и презиме, адреса, мејл, број телефона, назив школе, разред, име и презиме наставника-ментора, послати или доставити лично на адресу:

 

Културно образовни центар Богатић

ул. Мике Витомировић бр.6

15350 Богатић

 

или у електронској форми на мејл: kocbogatic2016@gmail.com

 

  1. Учесници ће бити бодовани у две категорије: I категорија: ученици од I до IV разреда, II категорија: ученици од  V до VIII разреда.
  2. Конкурс је отворен до 8. маја. Најбољи радови, по мишљењу стручног жирија, биће објављени на сајту Народне библиотеке “Јанко Веселиновић” (http://www.bibliotekajanko.rs/).
  3. Најуспешније учеснике oчекују награде које ће бити додељене на свечаности 14.05.2017. године. у оквиру манифестације „Дани Јанка Веселиновић“
Comments Off on Конкурс за награду “Јанко Веселиновић”

Конкурс за награду “Јанко Веселиновић”


2017
03.27

Општина Богатић, Удружење књижевника Србије, Културни центар Богатић и Месна заједница Глоговац су пре две године установили књижевну награду „Јанко Веселиновић“ за историјски роман.

Ове године награда „Јанко Веселиновић“ се додељује трећи пут.
Награда ће бити додељена и ове године за романе који су објављени у предходној, 2016. години. За награду „Јанко Веселиновић“ могу конкурисати романи објављени на српском језику издавачких кућа како из Србије, тако и из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске. Такође, у конкуренцији су и књиге српских писаца из расејања.
Уколико је Ваша издавачка кућа објавила књигу за коју мислите да би могла бити разматрана молимо вас да на адресу УКС (Београд, Француска 7) до суботе 6. маја 2017. проследите три примерка дела, уз напомену – Жири за награду „Јанко Веселиновић“.

О награди ће одлучивати компетентни трочлани жири у саставу мр Радован Калабић (председник), Љубомир Ћорилић и Тања Јуришић, директор КОЦ-а Богатић.

ЗАЛОГ ПОТОМЦИМА


2017
01.25

Ових дана је, у издању наше библиотеке и Савеза потомака ратника Србије 1912-1920, објављена књига Драгана Јосиповића и Милана Којића “Залог потомцима”.