Коментари су искључени на Млади рецитатори

Млади рецитатори

2012
04.10

У Богатићу је дана 06.04.2012 год. под покровитељством Народне библиотеке „Јанко Веселиновић“ ,одржано Oпштинско такмичење рецитатора.
Пре почетка официјелног дела смотре, одређен је жири у саставу: Славица Остојић, Марија Маџаревић, Милена Новаковић, Живко Вукојевић, Далиборка Божић, Наташа Инђић и председник жирија Бранислав Ковић.
Програм, у скоро пуној сали дома културе, отворио је представник библиотеке Марко Симић, који је присутнима објаснио правила и пропозиције такмичења.
Мачванских младих рецитатора у нижем узрасту ( 1-4 раз.), било је деветнаест, у средњем (5-8 раз.) учествовало је четрнаест, а у старијим разредима ( средња школа) четворо ученика.
Такмичарски део протекао је у сталним аплаузима присутних и жири који се повукао да одлучи о представницима на предстојећој Окружној смотри, није имао лак задатак.
Донета је одлука да у категорији нижег узраста прво место заузме Младен Ђурђевић из Осн. школе Глушци, а друго и треће Милица Алимпић и Мина Адамовић из исте школе.
За средњи узраст прво место освојила је Татјана Кнежевић, друго Анђела Кнежевић, док је трећа била Теодора Величковић, све из Богатића.
И за средњошколце сва три места долазе из Мачванске средње школе и то:
1. Ивана Берић
2. Биљана Вуковић
3. Александра Миладиновић

Пригодне поклоне и дипломе доделио је директор Народне библиотеке “ Јанко Веселиновић“ Богатић Бранислав Мартиновић и уз пар прикладних речи захвалио се учесницима уз наду да ћемо се и следеће године видети у још већем броју. Тиме је и затворио ову трaдиционалну манифестацију.

Comments are closed.